Hulpdiensten op ons park

Vanmorgen om 7 uur is een van de eigenaren op het park getroffen door een hartaanval. De gealarmeerde buren hebben 112 gebeld en hem gereanimeerd m.b.v. de AED uit het Klokkehuus (wasruimte). De hulpdiensten (2 ambulances, 1 brandweerwagen en 1 commandowagen) waren binnen enkele minuten ter plaatse.

Mocht dit u ooit overkomen, volg dan de volgende stappen:

 1. Bel direct 112 (en zet deze op speaker);
 2. Roep tevens om hulp bij buren en laat ze de AED ophalen in de wasruimte van het Klokkehuus (sanitairgebouw midden op het park);
 3. Geef aan 112 het juiste adres (Doelweg 35-A, Goedereede) en uw kavelnummer door, liefst ook met de juiste ingang (slagboom of links);
 4. Volg de instructies van 112 totdat de hulpdiensten er zijn.

Aangezien de hulpdiensten in zo’n geval dus met groot materiaal uitrukken, is dus letterlijk van levensbelang dat er altijd een grote doorgang vrijgehouden wordt. Dus alleen parkeren in de parkeervakken en gebruik de passeervakken langs de Zilverreiger alleen kort voor laden/lossen.

Indien de uitgang van het park geblokkeerd wordt door de hulpdiensten, kunt u de parkcoördinator vragen de paaltjes tussen A1 en A3 tijdelijk te verwijderen. Wel vragen we u ook om in dit soort situaties geduld te betrachten en prioriteit te geven aan het werk van de hulpdiensten.

De parkcoördinator heeft de AED voorzien van de reservebatterij met elektroden en tevens een afspraak gemaakt om de jaarlijkse controle te vervroegen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Hulpdiensten op ons park

 1. 85 schreef:

  Helaas moeten wij mededelen dat onze buurman, ondanks alle goede en snelle zorg, gisteravond is overleden in het Erasmus MC in Rotterdam. Wij zijn dankbaar, als eerste hulpverleners, voor de aanwezige AED en alle aangeboden hulp en medeleven.

  Wij vinden het ook fijn dat in bovenstaand bericht de procedure weer eens op een rijtje wordt gezet. We kunnen er allemaal mee te maken krijgen!
  Wil en Riny

Geef een reactie