Asfalteringswerkzaamheden a.s. donderdag (en mogelijk vrijdag)

Beste eigenaren,

De werkzaamheden zijn nu anderhalve week onderweg en de contouren hoe het gaat worden tekenen zich al goed af. De door regen opgelopen achterstand in de voorbereidingswerkzaamheden is in een avond en op zaterdag ingelopen. Het voorbereidingswerk voor de asfaltering zal in de loop van woensdag afgerond worden.

De daadwerkelijke asfaltering zal a.s. donderdag 27 okt uitgevoerd worden met een uitloop naar vrijdag 28 okt.
Daartoe zullen vanaf a.s. woensdag 26 okt ca 16:00 uur de ingang van het park via de A3-ingang en de wegen van Zeemeeuw, Zilvermeeuw en Kokmeeuw afgesloten zijn.
Wij vragen u nadrukkelijk vanaf die tijd bij aankomst uw auto te parkeren op, of voor die tijd te verplaatsen naar, de grote parkeerplaats van A1, als u gedurende de periode van asfalteren gebruik wilt kunnen maken van uw auto.
De slagboom van A1 zal zoals eerder gecommuniceerd geopend zijn. Wij verzoeken u ook uw bezoekers of gebruikers van uw chalet hiervan op de hoogte te brengen.

Verdere informatie betreffende de werkzaamheden:
In vier zijwegen van de Zilvermeeuw zijn kolken geplaatst i.p.v. straatputten. Het verschil is dat bij een straatput er bovenop een deksel zit en bij een kolk een open rooster.
De straatkolken hebben dezelfde functie als die van de -putten, ze vangen onderin de twee aanvoerpijpen van de drainage op en verdelen het water naar de hoofdafvoer in de hoofdweg van de Zilvermeeuw en via de nog aan te sluiten pijp naar de sloot.
Voordeel van de kolken is, dat deze ook nog regenwater opvangen welke op straat valt. Weliswaar een gering voordeel want de put ligt in het midden van de weg (hoogste punt), maar bij extreme regenval zal dit zeker nuttig zijn.

Het is technisch onmogelijk gebleken om het asfalt door te laten lopen naar de smalle toegangspaden van de tuinen.
Eigenaars die een grasrand voor de voordeur krijgen, zullen namens de vereniging een 2-tal tegels ter beschikking gesteld worden. U zult zelf deze tegels dienen te plaatsen cq laten plaatsen. Wij hebben hiervoor gekozen om alle benodigde toegangspaadjes vanaf het asfalt naar de tuin er eenvormig uit te laten zien, en daarmee een diversiteit aan tegels/stenen te voorkomen.

Tevens is het onmogelijk gebleken om het asfalt langs de scheiding met de opritten af te schuinen. Dit zou leiden tot dunner en dus zwakker asfalt op die plekken, waardoor later beschadigingen zouden kunnen ontstaan.
In plaats daarvan is er in samenspraak met Verhoef voor gekozen om bij het asfalteren bij de aansluitingen op de diverse inritten/parkeerplaatsen iets over de rand te werken. U wordt hierbij geadviseerd dit overtollige asfalt tijdig te verwijderen voordat het teveel is uitgehard. U bent er daarna zelf voor verantwoordelijk om uw bestrating, indien u dat wenst, vloeiend aan te laten sluiten op het asfalt, voor wat betreft de hoogte.

Foto’s van de tot nu toe uitgevoerde werkzaamheden en resultaten daarvan kunt u vinden via www.goederee.nl bij “Laatste berichten”.

Wij zijn ons bewust van de ongemakken die de afgelopen periode hebben meegebracht en tijdens de asfaltering nog zullen brengen, maar we krijgen er een mooi resultaat voor terug.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VvE A1 en A3

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie